Word vrijwilliger bij het Jan Kruis Museum!

Jan Kruis Museum is een vrolijk museum in het museumdorp Orvelte. U vind er een presentatie van unieke werken van tekenaar en schilder Jan Kruis, vooral bekend van de strip Jan, Jans en de Kinderen.
In haar 5-jarig bestaan heeft het museum een vaste plek verworven in het aanbod aan bezoekers van Orvelte en vele ‘fans’ naar Orvelte weten te trekken.

In de toekomst kan in het museum het werk van Jan Kruis op een meer actieve en levendige wijze worden gepresenteerd en kunnen op basis van dat werk actuele thema’s en educatieve activiteiten aangeboden worden. Daarbij zal meer gebruik gemaakt worden van digitale en andere technische mogelijkheden.

De initiatiefnemers tot het museum zoeken naar invulling van nieuwe bestuurstaken en enkele werkgroepen die gezamenlijk zorgdragen voor het voortbestaan en het ‘in beweging’ houden van het museum.

Het bestuur is eindverantwoordelijk en bepaalt het beleid, schept de voorwaarden voor de uitvoering en houdt daarop controle en stuurt zo nodig bij, delegeert, zoveel mogelijk, uitvoerende taken naar werkgroepen en externe deskundigen en maakt gebruik van de input van de uitvoerders bij het formuleren van beleid en het maken van plannen.


Functies

Voldoe je niet helemaal aan de eisen of wil je graag op een andere manier meehelpen? Neem dan gerust contact met ons op.
E-mail: info@jankruismuseum.nl
Telefoon: 0593 820 439

Penningmeester

De penningmeester formuleert en bewaakt het financieel beleid en verzorgt de boekhouding. Daarnaast behoren fondswerving en het beheer van de kassa tot haar/zijn taak.

Kwaliteiten:
– Kennis van en ervaring met boekhouding en financieel beheer
– Kennis van of belangstelling voor kassa-systemen
– Ondernemend en creatief
– Ervaring met fondswerving en subsidie-aanvragen is een pré

Vrijwilligerscoördinator

Dit bestuurslid geeft vorm aan het vrijwilligersbeleid en draagt zorgt voor de bemensing van het museum incl. de winkel. Dit betekent de werving en sectie, training en zorg(behoud) van vrijwilligers. Daarnaast is er de zorg voor de roosters en kan sprake zijn van stagebegeleiding. Een roostersamensteller en een werkgroep ondersteunen dit bestuurslid.

Kwaliteiten:
– Communicatieve vaardigheden
– Kan anderen motiveren en aansturen
– Ervaring in het begeleiden van vrijwilligers is een pré

Gastvrouw/gastheer

U bent het visitekaartje van het museum. Samen zorgen we ervoor dat de bezoekers met een grote glimlach weer naar buiten gaan.

Social Media Beheerder

Met deze functie beheer je de profielen van verschillende social media platforms (Vooral Facebook maar misschien heb jij andere ideeën). Je post regelmatig een update/informatie/leuke weetjes over het museum met als doel mensen uit te nodigen om het museum te bezoeken.

Kwaliteiten:
– Ervaring met social media
– Goede taalvaardigheden
– Verstand van Facebook
– Regelmatig tijd vrij om iets leuks te posten


Ja, ik heb interesse!

  Functie

  Winkel

  Neem eens een kijkje in onze nieuwe webwinkel!

  Naar de winkel

  Vrijwilligers

  Het museum heeft jouw hulp nodig! Wij zijn opzoek naar bestuursleden, gastheren/gastvrouwen en leden voor werkgroepen.

  Meer informatie